Bewoners boos op woningcorporatie Ymere

Een aantal bewoners van de seniorenflat aan de Snoekstraat en Haaiplein zijn boos, zo meldt Hart van Nederland. Volgende week wordt de lift, wegens onderhoud, voor vier dagen afgesloten. Ter vervanging heeft woningcorporatie Ymere tijdelijk stoeltjesliften geplaatst, maar voor een aantal bewoners is dat geen oplossing. De bewoners, van wie het merendeel met een rollator zich voortbewegen, hebben geen idee hoe ze in zo’n stoeltje moeten komen en vrezen dat ze hierdoor de hele week aan huis gekluisterd zijn.

“We snappen dat er onderhoud aan de lift gepleegd moet worden, maar hoe kan je nou verwachten dat wij onszelf in zo’n stoeltjeslift zetten? Als ik van boven naar beneden ga, dan moet ik drie keer overstappen in een ander liftje”, aldus de heer Vroom. de bewoner is woedend op woningbouwvereniging Ymere.  Een aantal jaar geleden werd er voor een buitenlift gezorgd. Hij is verbaasd dat dat nu niet weer kan.

Reactie Ymere
Ymere heeft aangeven dat er hulp komt bij het in en uitstappen in de liftjes.”Wij zorgen dat er steeds iemand aanwezig is om de bewoners te helpen, ook met het tillen van boodschappen”, laat Coen Springelkamp namens de woningbouwcorporatie weten. “En als mensen online boodschappen bestellen, dan vergoeden we de bezorgkosten.”

%d bloggers liken dit: