Bijeenkomsten sport en bewegen

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Het zorgt ervoor dat we lichamelijk fitter zijn en minder stress hebben, waardoor we ons prettiger voelen. De gemeente Almere vindt het belangrijk dat iedereen buiten kan bewegen. Van spelende kinderen via skatende jongeren en naar-het-werk-fietsende volwassenen tot hardlopende senioren (en iedereen daar tussenin). Daarom willen zij met Almeerders in gesprek over buiten spelen en bewegen.

De komende tijd wil de gemeente Almere met groepen bewoners in gesprek. Dat gaan zij doen op verschillende manieren. Zo gaan zij bijvoorbeeld langs op scholen en bij sportinstructeurs en worden er twee bijeenkomsten op Jeugdland Stad georganiseerd.

Zo kan de gemeente Almere inventariseren hoe bewoners buiten willen spelen, sporten en bewegen. Met de informatie die zij krijgen zal de gemeente Almere een nieuw beleid voor speel- en beweegruimte maken. De gemeenteraad neemt hier in het najaar een besluit over.

Aanmelden
Omdat de gemeente Almere graag wil weten hoeveel betrokken bewoners aanwezig zijn, zouden zij wel graag willen dat u zich aanmeldt. Dat kan via

Lokatie en tijden

Een bijeenkomst zal gaan over speelplekken. En is georganiseerd voor ouders en verzorgers.
Deze bijeenkomst zal gehouden worden op donderdag 17 mei van 19:00 uur tot 20:30 uur.

De andere bijeenkomst heeft als onderwerp sporten en bewegen voor volwassenen in het algemeen. Georganiseerd voor de “actieve” volwassenen en zal op dinsdag 22 mei van 19:00 uur tot 20:30 uur plaatsvinden.

Jeugdland Stad
Weg 1940 – 1945  nr. 8
1318 EL Almere