Blad- en snoeikorven verdwijnen weer tijdelijk uit straatbeeld

Vanaf maandag 9 december worden de bladkorven in Almere weer weggehaald. De gemeente had vanaf half oktober bladkorven op verschillende locaties in de wijken geplaatst. Hiervan is weer goed gebruik gemaakt. Ook voor deze laatste weken wordt u vriendelijk verzocht alleen groenafval in de korven te doen, géén plastic zakken!

Winter
In de periode die nu volgt, van half december tot half april, wordt relatief weinig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om snoeiafval uit de tuin op te laten halen. Tijdens deze periodes kunt u al uw snoeiafval kosteloos naar een van de recyclingperrons brengen.

De bladkorven worden met twee ploegen en twee vrachtwagens opgeruimd. Eerst worden de bladkorven verwijderd, daarna wordt pas het groenafval opgehaald.

Vanaf half april kunt u de bladeren van de straat en het snoeiafval uit uw tuin weer kwijt in de blad- en snoeikorven.

Locatie blad- en snoeikorf
De blad- en snoeikorven zijn zo verdeeld over de stad dat iedereen binnen een straal van 300 meter toegang heeft tot een bladkorf. Op de sociale kaart van Waterwijk kunt u de locaties in Waterwijk vinden

Verder wordt er bij bepaling rekening gehouden met de lokatie en ondergrond. De lokatie moet veilig zijn en de kans op overlast beperken, goed bereikbaar zijn voor de inwoners en het inzamelvoertuig.

Voor meer informatie kunt u kijken op https://www.almere.nl/wonen/afval/zwerfvuil/blad-en-snoeikorven/

 

%d bloggers liken dit: