Bos der Onverzettelijken in nieuwe fase beland

Het Bos der Onverzettelijken is de afgelopen weken in een nieuwe fase beland. Dit om het bos om te toveren tot stadspark. Het plan dat al in 2011 op papier was gezet, begint steeds meer vorm te krijgen. Nadat een aantal jaren geleden de struiken bij het herdenkingsveld al werden uitgedund, er een hek om het herdenkingsveld en een vleermuizenkast is geplaatst, worden nu de in-ritten/toe-ritten aangepakt.

Voor de bezoekers aan Jeugdland is het verstandig de aanwijsborden te volgen. De Weg 1940-1945 is tot die tijd afgesloten voor alle verkeer.

De hoofdingang zal vooralsnog hetzelfde blijven, maar er komt nu ook een ingang voor leveranciers. Deze zal aan het Humberpad komen. De komende weken wordt er ook begonnen aan de waterpartij. Deze zal verbonden worden met de Leeghwaterplas, middels betonnen buizen. Ook zullen er houten vlonders worden neergelegd om geen natte voeten te krijgen. Dit alles moet voor december 2017 zijn afgerond. In het voorjaar 2018 zullen dan bomen en struiken worden geplaatst door de firma Boogaart Infra Almere.

Geschiedenis
Het Bos der Onverzettelijken is een nationaal monument ter nagedachtenis aan de verzetsmensen die zijn omgekomen in de tweede wereld oorlog.  De eerste bomen werden geplant op 25 maart 1992. Het gehele bos bestaat uit totaal 2133 bomen.

Het betuigt eer aan allen die in het verzet gingen. Tevens draagt het bos de boodschap uit dat voor vrijheid, democratie en mensenrechten moet worden gestreden en spoort de jongere generaties aan tot strijdbare waakzaamheid. Het is een blijvende herinnering welke beoogt een band te vormen tussen verleden en toekomst.

Educatie
In het bos verzorgt de Stichting Bos der Onverzettelijken educatieve projecten met scholen. Daarom is er nu een convenant met het Aeres College en aannemer Boogaart Infra Almere. Samen laten zij jongeren in de groensector hier ervaring op doen en wordt het bos meteen onderhouden! Daarnaast krijgen in de samenwerking tussen Boogaart Infra Almere en Groen & Meer ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om werkervaring op te doen.

%d bloggers liken dit: