Buurthopper gaat uitbreiden

Vanaf 1 april (nee, géén grap) zal de Buurthopper zijn entree maken in de Verzetswijk. Dat heeft initiatiefnemer Erik Jongerden gisteren gemeld tijdens de opname voor een item van Omroep Flevoland. Daarvoor is al een nieuwe kar besteld, die in maart zal worden geleverd.

De Buurthopper is vorig jaar gestart met een pilot in Waterwijk. De pilot is nu zo een succes dat er naar een nieuwe wijk wordt uitgebreid. Het initiatief draait geheel op vrijwilligers. In december 2019 werd bekend dat het voortaan als stichting door het leven gaat.

Stichting Buurthopper Almere wil graag uitbreiden naar andere wijken. De Verzetswijk is de eerste wijk na Waterwijk waar de Buurthopper gaat rijden. Door deze uitbreiding is de stichting ook nog steeds op zoek naar chauffeurs, die zich hiervoor vrijwillig willen inzetten.

Voor €2,00 kunnen mensen gebruik maken van de Buurthopper. En gaat u binnen een uur weer terug, dan is de terugreis gratis. Ook heeft de stichting een 10 rittenkaart in het leven geroepen. Een 10 rittenkaart kost voor volwassenen €17,50 en voor kinderen €7,50. Kinderen tot 12 jaar moeten wel onder begeleiding van een volwassene zijn, om mee te kunnen rijden.

%d bloggers liken dit: