Gladheid

Strooizout

Bewonersgroepen, stichtingen, verenigingen en maatschappelijke instellingen/organisaties kunnen een zoutbak adopteren. De gemeente levert de bak op de aangegeven locatie en vult deze eenmalig. Daarna kunnen de genoemde partijen deze zelf vullen. Neem voor adoptie van een zoutbak en de verdere afspraken hierover contact op met de gemeente Almere en bel naar telefoonnummer 14 036.

De zoutbakken bij gezondheidscentra en scholen zijn bedoeld om het gebied rond die locaties te strooien

Verkeerspaaltjes

Soms is het nodig om paaltjes op paden of bruggen in de winter weg te halen, zodat strooiwagens daar kunnen rijden. Vanzelfsprekend blijven deze paden verboden voor motorvoertuigen. De politie moet op onjuist gedrag handhaven.

De paal laten staan en alleen verwijderen als de strooiwagen erlangs moet is geen optie. Vanwege gladheid is het niet gewenst dat de chauffeur tijdens het strooien zijn voertuig verlaat. Ook kunnen paaltjes vastvriezen. Niet strooien is ook geen optie, als het doorgaande (fiets)paden betreft.

Soms kun je zelf een paaltje beheren. Dan kun je het tijdens strooiacties zelf weghalen. Neem hiervoor contact op met de gemeente Almere en bel 14 036.

In 2011 heeft de gemeente Almere ook op 20 invalswegen zogenaamde ice-alertborden geplaatst. De ice-alertborden hebben een temperatuurgevoelige indicator. Wanneer de temperatuur het vriespunt nadert, veranderen de zes reflecterende vlakken in de cirkel van wit naar blauw. Als de cirkel blauw is, dan is er kans op gladheid. Pas dan uw snelheid aan als u de wijk inrijdt. Ook wordt in deze periode een melding gemaakt via Twitter.

Meer informatie over de gladheidbestrijding in Almere kunt hier vinden.
Daar vind u tevens een link naar het actieplan gladheidbestrijding.