Stichting “Diligence” in het zonnetje gezet

Stichting “Diligence” is de afgelopen week door Rotary Club Almere en Innerwheel Almere-’t Gooi in het zonnetje gezet. Stichting “Diligence” is opgezet met medewerking van het Nationaal Ouderenfonds en zet zich in voor de senioren in Almere.  De stichting heeft zijn oorsprong gevonden in Waterwijk. Waar het na het Seniorproof Waterwijk project begon als BoodschappenPlusBus. Inmiddels is Stichting “Diligence” een bekende naam geworden onder de inwoners van  Almere. Zij verzorgen gezellige uitjes naar verschillende plekken in Nederland. Dat alles gedaan door vrijwilligers. Ook wordt de coördinatie nog steeds gedaan vanuit Waterwijk.

Dit jaar kreeg Stichting “Diligence” een cheque uitgereikt van €5700. Dat bedrag kwam uit de opbrengst van het door Rotary Club Almere en Innerwheel Almere-’t Gooi georganiseerde, succesvolle evenement “Bacchus Wijnevenement”.

De opbrengst van de jaarlijkse wijnverkoop van deze clubs wordt al een aantal jaren geschonken aan maatschappelijke instellingen in Almere. Stichting “Diligence’ heeft al aangegeven wat zij met het gedoneerde geld gaan doen. De busjes zijn aan vervanging toe en daardoor is wel geld nodig.

Maar om het geheel af te maken heeft de jubilerende 35-jarige Rotary Club Almere er nog een schepje bovenop gedaan om Stichting “Diligence” ook nog een cheque ter waarde van €2250 te schenken. Voorzitter Quintus van Hal van Stichting “Diligence” was aangenaam verrast en nam de cheque in ontvangst van de plaatsvervangend voorzitter van de Lustrumcommissie, Walter Hubers.

%d bloggers liken dit: