Feestelijke opening Bos der Onverzettelijken

Vaak is het Bos der Onverzettelijken in het nieuws in verband met een stemmige herdenking, maar deze keer is er feest in het Bos. 25 jaar geleden werd het Bos door ZKH Prins Bernhard geopend en inmiddels is het Bos na diverse vernietigende stormen helemaal gerenoveerd.

Op zaterdag 9 juni aanstaande tussen 11 en 15 uur zijn er allerlei activiteiten voor kinderen en volwassenen. Alle activiteiten hebben een relatie met het verzet, maar deze keer op een vrolijke manier. Er is een oorlogsquiz, een wedstrijdestafette gewonden overbrengen, camouflage-schmink, geheimschrift ontcijferen, bamboebouwen, morsespel.

Er is een kleine tentoonstelling, er worden rondleidingen gehouden en je kan oorlogseten proeven of een broodje bakken. Iedereen is welkom om met ons deze bijzondere verjaardag te vieren.

Het Bos der Onverzettelijken vindt je aan de Vrijheidsdreef/Weg 1940-1945. Kom zoveel als mogelijk op de fiets, dan blijft er voor hen die echt met de auto moeten komen voldoende parkeerplaatsen over.

Het Bos der Onverzettelijken is een levend monument aan de Vrijheidsdreef in Almere Stad- Oost. Op initiatief van Stichting Samenwerkend Verzet 1940-1945 is tussen 1992 en 1993 het bos aangelegd. Meer dan 2.000 bomen zijn er met de hand geplant, als herinnering aan alle gefusilleerde Nederlandse verzetsstrijders.

%d bloggers liken dit: