Gedachtenkamer start in buurtcentrum “De Draaikolk”

De gedachtenkamerBuurtcentrum “De Draaikolk” zal op 24 oktober van start gaan met “De Gedachtenkamer”.  U kunt bij de gedachtenkamer terecht voor contacten, activiteiten, emotionele steun, informatie en advies.

Wilt u ook een kijkje nemen in de GedachtenKamer en meer informatie? Dan bent u van harte welkom op 24 oktober a.s.  van 13:00 tot 14:30 uur tijdens de officiële opening van De Gedachtenkamer Waterwijk. Wel is het fijn als u zich aanmeldt via:
www.deschoor.nl/gedachtenkamer/aanmelden

Zij hopen u dan op dinsdag 24 oktober a.s. te mogen verwelkomen!

Wat is een “gedachtenkamer”?
De GedachtenKamer is een ontmoetingsplek voor en door mensen met beginnende vergeetachtigheid/ dementie en hun mantelzorgers uit Almere. Mensen kunnen elkaar ontmoeten, samen praten, herinneringen ophalen, uitstapjes maken, een spelletje doen en samen lunchen. Het kan allemaal in “De GedachtenKamer”.

Het is een fijne en vertrouwde plek waar deze mensen welkom zijn en waar zij vanuit hun eigen wensen en mogelijkheden kunnen meedoen aan activiteiten en met hun kennis en levenservaring iets kunnen betekenen voor anderen.

Waarom naar de gedachtenkamer?
Het kan voor mensen verwarrend zijn om vergeetachtig te worden. Misschien kunnen zij niet meer zo makkelijk meedoen of op stap gaan. Of zijn bezorgd over hun toekomst.

De gedachtenkamer biedt extra aandacht, informatie en steun.  Zij ontmoeten nieuwe mensen en leren lotgenoten kennen en kunnen zo actief en vitaal deel blijven nemen aan de samenleving. Ook krijgen de mantelzorgers hierbij extra aandacht en begeleiding.

Welke activiteiten zijn er bijvoorbeeld?Senioren in de gedachtenkamer
Het kan gaan om bezigheden en activiteiten in de gedachtenkamer zelf, zoals koffie drinken, lezen, schilderen of bewegen, maar ook om activiteiten daarbuiten, zoals wandelen, boodschappen doen of een uitstapje.

Waar en wanneer?
Buurtcentrum De Draaikolk
Lekstraat 2
1316 EM Almere

De gedachtenkamer is open op:
dinsdag en donderdag
van 13.00 tot 16.30 uur.

U kunt één of meer dagdelen komen en naar wens blijven lunchen.

De kosten van eigen bijdrage zijn per deelnemer € 1,50 per keer,
Voor de lunch wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u bellen of mailen naar Vanessa Steenbergen van Stichting De Schoor” via (036) 5278500 of e-mail steenbergen@deschoor.nl

%d bloggers liken dit: