Gemeente nodigt bewoners uit voor stadsgesprekken

In Almere wonen inmiddels ruim tweehonderdduizend mensen. Deze Almeerders hebben allemaal ervaring met wonen en leven in de stad. De gemeente Almere wil deze kennis en ervaring graag beter benutten bij het maken van toekomstplannen. Daarom worden vanaf aanstaande maandag 10 december een reeks stadsgesprekken geoorganiseerd voor inwoners, ondernemers en partners in de stad.
Ook gaan vertegenwoordigers van de gemeente vanaf vrijdag 14 december in alle stadsdelen de markten op om zoveel mogelijk Almeerders te spreken. Met deze stadsgesprekken wil de gemeente haar oor te luisteren leggen bij inwoners, ondernemers en partners in de stad.

Thema’s
De toekomst van Almere staat centraal. Hoe denken inwoners bijvoorbeeld over mobiliteit in Almere, is er voldoende ruimte om te wonen in de toekomst, hoe zit het met de leefbaarheid, wat betekent het als Almere aardgasvrij wordt en hoe blijft Almere ook in de toekomst een gezonde, leuke en leefbare stad? Wensen en zorgen over thema’s als Energie, Mobiliteit, Wonen en Duurzaamheid komen aan bod. De informatie uit deze gesprekken in de stad wordt gebruikt voor op te stellen visies en beleidskaders. Mede op basis van deze informatie volgt een tweede ronde stadsgesprekken in de eerste helft van het nieuwe jaar, waarin concepten van de nieuwe visies voor de toekomst worden voorgelegd aan de stad. Daarna volgt agendering in de gemeenteraad van de verschillende visies en beleidskaders.

Foto: aangeleverdBijeenkomsten
Inwoners en partners zijn welkom voor de stadsgesprekken:

Almere Haven Maandag 10 december van 19:45 tot 21:30 uur
Cultureel centrum Corrosia, Markt 43
Almere Stad Dinsdag 11 december van 19:45 tot 21:30 uur
Burgerzaal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1

De gesprekken beginnen beide avonden om 20:00 uur.

De gemeente hoopt dat u in de gelegenheid bent om te praten.
U kunt mailen naar jppsteijvers@almere.nl om aan te geven welke avond uw voorkeur heeft.

De gemeente bezoekt ook de markten in Almere op:

Markt Almere Haven Vrijdag 14 december 10:00 – 12:00 uur
Boerenmarkt Stadslandgoed “De Kemphaan” Zaterdag 15 december 10:00 – 12:00 uur
Markt Almere Stad Zaterdag 15 december 14:00 – 16:00 uur
Markt Almere Buiten Donderdag 20 december 10:00 – 12:00 uur

 

%d bloggers liken dit: