Herdenking bij het Indiëmonument Bos der Onverzettelijken

Op dinsdag 15 augustus van 15.45 tot 17.30 uur vindt bij het Indiëmonument in het Bos der Onverzettelijken  de herdenking plaats aan de slachtoffers van de Japanse bezetting en de daaropvolgende Bersiap periode. Tevens wordt dit jaar het nieuwe Indische monument onthuld welke door de Almeerse kunstenaar Frea Lenger is vervaardigd.

Omroep Flevoland zal de herdenking van 16.00 uur tot 17.00 uur integraal opnemen, waarvan de opname daarna op de website van Omroep Flevoland kan worden teruggekeken. Het eerste halfuur wordt op 15 augustus rechtstreeks uitgezonden. Via YouTube (Omroep Flevoland) is de gehele uitzending live te volgen.

Alle slachtoffers  worden op 15 augustus herdacht o.a. bij het Monument in Den Haag, Almere en op steeds meer plaatsen in Nederland. De herdenking zal dit jaar worden bijgewoond door vertegenwoordigers van de Provincie Flevoland en van de Flevolandse Gemeenten, waaronder  burgemeester  Hein van der Loo. Wilt u ook deze herdenking bijwonen? U kunt uw aanwezigheid aangeven door het sturen van een e-mailbericht naar .