Informatieavond bomenonderhoud

De gemeente Almere streeft naar veilige, aantrekkelijke en gezonde bossen. Om dat te bereiken is onderhoud aan de bomen nodig. We inspecteren alle bomen regelmatig en kijken waar onderhoud nodig is. In de bossen van Almere staan zieke essen en oude populieren. Dit kan voor onveilige situaties zorgen. Daarom gaan zij de bomen vervangen.

Essentaksterfte en oude populieren

Veel essen in Almere hebben essentaksterfte, een boomziekte waarbij de takken kunnen breken en de boom uiteindelijk sterft. Ook bij oude populieren kunnen grote takken afbreken. Deze boomsoort wordt zwakker naarmate hij ouder wordt. Uiteraard willen zij voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan. Daarom vervangde gemeente Almere de zieke essen en oude populieren in bossen door nieuwe bomen.

Vanaf 18 oktober wordt in in heel Almere gestart met het verwijderen van solitaire en kleine groepjes bomen in de bossen. Deze bomen zijn gemarkeerd met een oranje stip.

Informatieavonden verwijderen grote groepen bomen

Op een aantal plekken, zoals het Bos der Onverzettelijken en de Leegwaterplas, worden grote groepen bomen verwijderd. Om u daarover te informeren houdt de gemeente Almere bewonersavonden. Tijdens deze avond zijn medewerkers van de gemeente Almere aanwezig om u te woord te staan en vragen te beantwoorden.

Inloopavond

Datum: donderdag 8 november 2018

Waar: Stadhuis, Stadhuisplein 1

Tijdstip: vrij inlopen tussen 18:00 en 20:00 uur

Nieuwe bomen

De gemeente Almere streeft ernaar zo snel mogelijk nieuwe bomen terug te plaatsen in de bossen. Voor de populieren komen nieuwe exemplaren (vervangen voor Populieren die betere eigenschappen hebben zoals sterkere takken, minder vatbaar voor ziekten) terug. De essen worden vervangen door verschillende soorten loofbomen zoals eiken, lindes, iepen en beuken. De bosranden krijgen extra aandacht. Daar worden besdragende struiken geplant, die aantrekkelijk zijn voor vogels. Zo levert de gemeente Almere Β een bijdrage aan de flora en fauna. Zij streven erna dat alle nieuwe bomen en struiken uiterlijk in het voorjaar van 2019 te hebben geplant.

%d bloggers liken dit: