Inloopbijeenkomst in Waterwijk over essentaksterfte

De gemeente Almere gaat ook in Waterwijk zieke essen verwijderen. Dat is niet leuk, maar helaas wel nodig. De essen hebben essentaksterfte, een boomziekte waarbij de takken afsterven.

De zieke essen staan door de hele stad: in bossen en parken en in (de buurt van) woonwijken. Ook in Waterwijk staan deze zieke essen.

Op woensdag 5 juni 2019 worden de bewoners uit Waterwijk tijdens een inloopbijeenkomst in het Huis van de Waterwijk geïnformeerd over wat de plannen in Waterwijk zijn.

Meedenken
De Gemeente Almere wil graag bewoners betrekken bij de plannen en laten meedenken. Dit kan bijvoorbeeld zijn over nieuwe bomen, maar ook of er nu al zieke essen worden weggehaald en vervangen of dat er nog even mee wordt gewacht.

Meedenken doet u door te stemmen. Op www.almere.nl/essentaksterfte en klik op uw straat. Uw stem is belangrijk! Als u uiterlijk op 7 juni 2019 stemt, dan wordt uw reactie verwerkt. De meeste stemmen gelden.

Rond eind juni wordt er, naar verwachting, een brief verstuurd met de uitslag. Dan kunt u de definitieve plannen ook op de website bekijken.

Ook regulier bosonderhoud
In Waterwijk staan diverse bosvakken waar gemeente Almere in het seizoen 2019-2020 regulier bosonderhoud gaat uitvoeren. De gebieden zijn Waterwijk-west, Slufterplantsoen, Hanny Schaftpark en Leeghwaterplas. Het onderhoud wordt één keer per drie jaar uitgevoerd volgens het bosbeheerplan.

Het doel van het onderhoud is het behoud van de bosvakken voor de toekomst. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van één of meerdere bomen om de andere bomen meer licht te geven zodat ze beter kunnen groeien.
Op de inloopavond krijgt u ook meer informatie over deze plannen. U kunt ook alvast kijken op www.almere.nl/groen. Klik dan op ‘bossen en parken’ voor meer informatie.

Meer informatie
Heeft u nog vragen, kijk dan op www.almere.nl/essentaksterfte. Vragen kunt u ook stellen via het contactformulier op www.almere.nl/contactformulier. Of u kunt bellen naar telefoonnummer 14 036 (werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur). Als u het onderwerp of kenmerk van de brief erbij vermeldt, kunnen zij u beter helpen.

Link uitnodiging inloopbijeenkomst: Uitnodiging Waterwijk essentaksterfte

Lokatie 
Huis van de Waterwijk
Slufterplantsoen 10
1316 KX Almere

Datum
woensdag 5 juni 2019

Tijdstip
18:00-20:00 uur

%d bloggers liken dit: