Leeghwaterhof wordt deze maand opgeleverd

Zelf gaat hij er niet wonen, maar Waterwijker Henk Tilder is trots dat “zijn project” nu eindelijk realiteit is, zo schrijft Almere deze Week reporter Marcel Beijer deze week in de krant.

Tien jaar geleden had de heer Tilder in verband met interviews, die gehouden werden door de Gemeente Almere, het plan voor een ouderen (55 plussers) woongemeenschap in Waterwijk.

Het plan was om levensbestendige appartementen te bouwen om ouderen in de wijk de kans te geven om kleiner te gaan wonen, maar toch in Waterwijk te blijven. Veel ouderen, zo wordt toen aangegeven tijdens de interviews, die wilde in Waterwijk blijven wonen.

Het complex bevat 56 woningen aan de Snoekstraat en herbergt een gezamenlijke tuin, maar ook een ruimte voor ouderen uit de wijk om gezamenlijk activiteiten te organiseren.

De heer Tilder wil er zelf niet wonen, omdat hij te veel betrokken is geweest bij de realisatie van het appartementencomplex en hij vreest dat hij dan wordt aangesproken voor elk wissewasje dat leeft bij de bewoners. Het is een mooi project, maar de heer Tilder heeft wel zijn buik vol van alle toestanden eromheen die er bij komt kijken.

Het gehele interview leest u in Almere deze Week