Monstertocht voor Kinderfonds

Fysiotherapeut Niels Bosse uit onze Waterwijk gaat op 23 augustus samen met zijn vader een sportieve uitdaging aan om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds: 340 kilometer fietsen en daarna nog eens 60 kilometer hardlopen. “In één dag dwars door Nederland, van noord naar zuid”, vertelt Bosse.

Met deze monstertocht wil hij het Ronald McDonald kinderfonds bedanken voor het goede werk dat zij doen. “Drie jaar geleden werd onze zoon Joah geboren. Tijdens de bevalling ging het helemaal mis. Op een gegeven moment stond er een heel medisch team om hem heen en moest hij zelfs worden gereanimeerd. Gelukkig heeft hij het gered, maar hij heeft wel zuurstoftekort gehad en Joah heeft nog regelmatig nachtelijke toevallen. Na vele onderzoeken weten de artsen nog steeds niet waardoor deze worden veroorzaakt. In september zal Joah daarom weer nieuwe onderzoeken moeten ondergaan.”

Dicht bij je kind zijn

Op die momenten wil je als ouder natuurlijk dicht in de buurt van je kind zijn. “Wij zijn zelf door deze situatie in aanraking gekomen met het Ronald McDonald huis in Nijmegen, waar we super zijn opgevangen. Ik wil daarom graag iets terugdoen.” Een uitdaging gaat hij daarbij niet uit de weg. “Ik ga op 23 augustus fietsen en lopen van Delfzijl naar Valkenburg, waar de tocht eindigt op de Cauberg. Mijn vader is wielrenner en doet het fietsgedeelte met mij mee. Maar inmiddels is hij ook begonnen met hardlopen en hem kennende gaat hij straks ook een groot deel met me meelopen.”

Onder het motto ‘Keep hope and stay together’ zijn de mannen momenteel keihard aan het trainen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ronald McDonald kinderfonds Nederland. Wie hun actie wil steunen kan terecht op: www.starteenactie.nl/acties/keephopeandstaytogether

Bron: Almere Deze Week

%d bloggers liken dit: