OCO Almere biedt gratis hulp aan

Steeds meer Almeerders weten de Onafhankelijke Client Ondersteuners van OCO Almere te vinden. Het afgelopen jaar kregen zij al 170 hulpvragen vanuit de bewoners. Deze gaan vaak over hulp in de huishouding, maar ook over huisvesting en over financiën. Op 1 oktober bestond OCO Almere precies één jaar en is een netwerk van vrijwillige ervaringsdeskundigen. Dit zijn betrokken bewoners die goed weten hoe het voelt om te leven met een beperking of andere problemen. Zij helpen bewoners als onafhankelijke cliëntondersteuner (afgekort: OCO).

Er komen steeds nieuwe ervaringsdeskundigen bij. Sinds deze week zijn vrijwilligers van Humanitas aangesloten. Zo kan OCO Almere steeds meer Almeerders helpen met ervaringsdeskundigen die hetzelfde hebben meegemaakt als zij.

Wat doet een onafhankelijke cliëntondersteuner?

De vrijwilliger van OCO Almere kan bijvoorbeeld:

  • helpen op een rijtje te zetten wat uw vragen en wensen zijn;
  • het gesprek met het wijkteam of uw aanbieder helpen voorbereiden;
  • meegaan naar het gesprek;
  • waar nodig regels en procedures (laten) verduidelijken;
  • helpen met het maken van afspraken met het wijkteam of uw aanbieder.

Kortom: hij of zij staat u bij in de periode voor, tijdens en na de gesprekken. Die hulp is er totdat u goede afspraken heeft gemaakt over ondersteuning die bij u past. U bepaalt zelf hoe vaak u de onafhankelijke cliëntondersteuner nodig heeft.

Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.ocoalmere.nl

%d bloggers liken dit: