Onderzoek naar visstand Leeghwaterplas

visstandonderzoekHet Beheer Commissie Wateren Almere van de Hengelsport Vereniging Almere gaat dinsdag 21 januari en woensdag 22 januari weer een onderzoek naar de visstand in de Leeghwaterplas uitvoeren. Bij een visstandonderzoek wordt de samenstelling van de visstand van een water in kaart gebracht.  Er wordt gestart op dinsdag 21 januari rond 08:00 uur  aan de Lekstraat/Leeghwaterpad. Woensdag 22 januari is de helft van de dag gereserveerd voor de Leeghwaterplas. De andere helft van de dag wordt de visstand in het Beatrixpark onderzocht.

De visstand wordt regelmatig gecontroleerd door de vereniging, omdat ook zij een belang hebben bij een goede balans van vissoorten. Met het onderzoek krijgt de vereniging genoeg informatie of het water, waar ook zij in vissen, gezond is en of er genoeg diversiteit is.

Vrijwilligers zijn hierbij zeker wel welkom. Niet voor enorme zwaarwegende klussen, maar vooral om bijvoorbeeld de teilen met vis van de boot naar de meetplek en weer terug te brengen. Stuur even een berichtje naar als je komt helpen. Zeker leuk om zoiets een keertje mee te maken, iedere zegentrek die boven water komt blijft spannend!!

%d bloggers liken dit: