Oproep: Het wijkteam zoekt vrijwilligers

Ondersteunt u mensen graag met allerlei regelzaken? Dan is het wijkteam op zoek naar u!

Vanaf september houdt het wijkteam weer elk dinsdagochtend een administratief spreekuur. Hierin kunnen bewoners ondersteuning krijgen bij verschillende zaken. Denk hierbij aan het wegwijs raken op Woningnet, het invullen van formulieren, het aanvragen van regelingen (zoals toeslagen en kwijtscheldingen) of het in kaart brengen van inkomsten en uitgaven.

Lijkt het u wat om aan de slag te gaan als wijkvrijwilliger in het administratief spreekuur? Neem dan contact met het wijkteam op.

Natuurlijk houden ook zij rekening met de situatie omtrent corona. Het administratief spreekuur zal enkel plaatsvinden op afspraak. Bij binnenkomst voert het wijkteam checkgesprekken uit met de bezoekers. De ruimte is groot genoeg om 1,5m afstand te bewaren en zal door ons schoongemaakt worden voor en na de afspraken. Er zijn handschoenen en eventueel mondkapjes beschikbaar.

Vaardigheden

Geduldig, behulpzaam, een luisterend oor bieden, affiniteit met administratieve taken.


Ook is het wijkteam op zoek naar een gastvrouw/gastheer die de buurtbewoners kan begroeten en erop toe ziet dat de buurtbewoners hun handen desinfecteren voor binnenkomst.

Zij zoeken een gastvrouw of gastheer die in ieder geval elke dinsdagochtend van 9 tot 11 beschikbaar is. Bent u ook beschikbaar op donderdagochtend van 9 tot 11? Dan zou dat helemaal geweldig zijn!

Heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Vaardigheden

Positief, mensgericht, behulpzaam, daadkrachtig, kennis van de Nederlandse taal

Voor meer informatie kunt u kijken op onderstaande links.

Vacature gastheer/gastvrouw: https://shorturl.at/oFIN6
Vacature vrijwilliger voor het administratief spreekuur: https://shorturl.at/cfjkw

%d bloggers liken dit: