Ouderen in actie voor het voortbestaan van ouderenkoor

De leden van ouderenkoor “Vocal Harmony” zijn een actie gestart om het voortbestaan van het koor te waarborgen, meldt Almere Deze Week. Het ouderenkoor houdt op te bestaan als er geen financiële steun komt.
“De gemeente Almere en de fondsen laten deze ouderen, die juist zoveel behoefte hebben aan saamhorigheid en gezelligheid, gewoon in de kou staan”, zo vertellen Carry Denee en Helma Schneider namens het koor.
De ouderen zijn strijdlustig en trokken gele hesjes aan om actie te voeren.

Het ouderenkoor bestaat eigenlijk al zo’n 35 jaar en is destijds gestart onder de naam Flevokoor. Dat koor raakte een aantal jaren geleden  in financiële problemen. “Een aftakking hiervan maakte drie jaar geleden een doorstart als het Vocal Harmonykoor”, vertelt Carry. “Een groep van 20 ouderen repeteert sindsdien elke dinsdagochtend in buurthuis De Draaikolk in Waterwijk. Zij kijken echt uit naar deze ochtenden en gaan door weer en wind om erbij te kunnen zijn.”
Het koor komt 250 euro per maand te kort. “We mogen de ruimte van De Schoor gratis gebruiken en daar zijn we heel blij mee. We moeten echter wel de dirigent/pianist kunnen betalen, die ons koor wekelijks begeleidt”, vertelt Carry. “We hebben echt alles geprobeerd om hiervoor ergens subsidie vandaan te halen, want anders is het helaas afgelopen voor deze mensen. De contributie bedraagt nu 9 euro per maand, maar die zou flink omhoog moeten om de kosten te dekken en dat is niet haalbaar. We zijn echt ten einde raad.”
Reden voor het koor om een gele hesjes-actie op touw te zetten. “Wij vragen hiermee de aandacht van eenieder die ons op wat voor manier dan ook zou kunnen sponsoren. Anders is het helaas afgelopen voor deze ouderen, die zoveel plezier beleven aan deze gezamenlijke zangochtenden.”
Wie iets denkt te kunnen beteken voor het Vocal Harmonykoor, kan contact opnemen met Carry Denee, 06-54627248.

Bron: Almere Deze Week

Bron filmpje: Omroep Flevoland

%d bloggers liken dit: