Slufterbrug wordt verwijderd

Omdat Almere steeds ouder wordt, is er meer beheer en onderhoud nodig. Daarnaast verwijderd de Gemeente Almere op steeds meer plekken bruggen en fietspaden die relatief weinig gebruikt worden. Omdat het geld maar één keer kan worden uitgegeven, moet de Gemeente Almere keuzes maken: wat wordt er nog wel gedaan, en wat niet of minder?

De Gemeente Almere heeft daarom vorige maand besloten om de Slufterbrug en het fietspad tussen de Grote Brekkenstraat (ter hoogte van het Slufterplantsoen) en het Madisonpad te verwijderen.

Waarom wordt de brug verwijderd?
De Slufterbrug is aan het einde van haar levensduur en wordt, zo weet de Gemeente Almere uit metingen, relatief weinig gebruikt in vergelijking met de nabijgelegen bruggen. Omdat er voldoende alternatieve routes met bruggen zijn, zal de Gemeente Almere deze brug binnenkort verwijderen. Toch hoopt de Gemeente Almere dat de bewoners begrip hebben voor dit besluit.

Bezwaar en beroep

Natuurlijk kunt u tegen dit besluit bezwaar maken. U kunt dan binnen zes weken na de publicatie een bezwaarschrift indienen. Richt u dit aan het college van burgemeester en wethouders ter attentie van:

Bezwaarschriftencommissie
Postbus 200
1300 AE Almere

Meer informatie

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact op nemen met de Gemeente Almere via telefoonnummer 14 036 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur) of via info@almere.nl. Ook kunt u via het contactformulier reageren. Als u het onderwerp vermeldt, dan kan de Gemeente Almere u beter helpen.

Bron: https://www.almere.nl/slufterbrug

%d bloggers liken dit: