Veel activiteiten deze zomervakantie

Er zijn de aanstaande zomervakantie veel activiteiten voor de jeugd. Het begint al in het eerste weekend.

Op 22 & 23 juli houdt Stichting “Behoud Oude Technieken” weer zijn open dagen.
Op de Von Draisweg  nummer 15 kunnen kinderen, maar uiteraard ook volwassenen zich traditiegetrouw vergapen aan de oude ambachtstechnieken. Jong en oud zijn van harte welkom tussen 10:00 uur en 17:00 uur, waarbij zich kunnen vergapen aan stoommachines, spelletjes, palingroken, oldtimers en een springkussen. Ook is Stichting Stad & Natuur op zaterdag 22 juli aanwezig en geven 2 workshops.
Meer informatie kunt u vinden op www.stichtingbotalmere.com

Op 30 juli is er weer een gezellige rommelroute in Waterwijk.
Op een aantal plekken verkopen bewoners weer wat spulletjes, spelletjes en snuisterijen.
Dit jaar heeft de organisatie voor Waterwijk ook een paar gezellige plekjes om de kinderen te vermaken. Zo kunnen kinderen zich laten schminken, is er een dansworkshop en zijn er hier en daar springkussens opgezet. Ook kunt u mee doen aan de afvalbingo.
Meer informatie vindt u op https://www.rommelroutealmere.nl/html/index.php?pid=682

De buurtsportcoaches van Almere Stad Oost hebben ook weer hun programma in elkaar gezet, waar ook weer een aantal activiteiten worden aangeboden. Zo kan de jeugd van 4 tot 12 jaar op woensdag 26 juli mee doen met diverse sport & spel activiteiten, waaronder voetbal & hockey. Ook leuk om te doen zijn de kleuter & peuter parcours/speurtocht.
Op woensdag 2 augustus is er voor de jeugd van 8 tot 12 jaar ook een leuke activiteit georganiseerd. Zij kunnen dan o.a. kanoën en meedoen met archery tag (Een soort pijl en boog spel). En op dinsdag 29 augustus kan de jeugd van 6 tot 13 jaar zich nog eenmaal vermaken met voetbal, hockey of mtb.

Al deze activiteiten vinden tussen 13:30 uur en 16:30 uur plaats bij buurtcentrum “De Draaikolk”
Kijk ook even op https://www.deschoor.nl/html/index.php?paginaid=1749 voor meer informatie over de activiteiten.

Maar ook bij Jeugdland Stad kan de jeugd zich vermaken. Op diverse dagen worden er activiteiten georganiseerd.  Ook deze activiteiten vindt op https://www.deschoor.nl/html/index.php?paginaid=1749
Let wel op dat voor sommige activiteiten een zwemdiploma verplicht is voor deelname. De deelnames zijn uiteraard allemaal GRATIS 

En net zoals vele jaren, organiseert Warrior Academy weer zijn kinderkampen. Deze zijn NIET gratis, maar de kinderen leren wel veel plezier te hebben. De kinderen van 5 tot 12 jaar leren meer over zelfverdediging, weerbaarheid en kunnen mee doen aan dans, gymnastiek en buitensporten. De zomerkampen zijn tijdens de schoolvakantie.
Voor meer informatie kunt u kijken op https://warrioracademy.nl/kinderen/kamp/