Veel belangstelling voor “Leeghwaterhof”

Veel senioren konden gisteren hun weg vinden naar het “Huis van de Waterwijk“. Daar werd tijdens de informatie-inloopbijeenkomst een voorlopig ontwerp door de Gemeente Almere en woningcorporatie “De Alliantie” gepresenteerd voor het project “Leeghwaterhof”. Het initiatief van dit project komt van een enthousiaste bewoner die tijdens gesprekken met de Gemeente Almere in 2012 het idee opperde. Uiteindelijk kreeg na ruim zeven jaar het project een voorlopig ontwerp.

Het “Leeghwaterhof” zal gebouwd worden bij de seniorenflat van de Snoekstraat. In de driehoek, Snoekstraat, Barracudastraat en Kreeftstraat. Het zal gaan om een totaal van 56 huur-appartementen voor de 55 plussers. De planning is om in het voorjaar van 2020 te gaan starten met bouwen. De oplevering zal medio 2021 zijn.

Een aantal bewoners uit omliggende straten zien toch nog wel wat problemen, waaronder parkeerproblemen en het verdwijnen van een groot aantal bomen. Toch is de strijd nog niet gestreden, want er zal nog een wijziging moeten plaats vinden in het bestemmingsplan. Daarvoor wordt er ook een procedure gestart.
Wij zullen proberen hier u zo veel mogelijk hiervan op de hoogte houden over de ontwikkelingen rond dit project. Wordt vervolgd…..

%d bloggers liken dit: