Werkzaamheden Leeghwatersluis lopen uit

De voorbereidingen van de werkzaamheden aan de Leeghwatersluis hebben meer tijd in beslag genomen dan aanvankelijk werd gedacht. De Leeghwatersluis aan de Leeghwaterplas zal zeker tot oktober afgesloten zijn voor het vaarverkeer. Kanoërs kunnen wel langs de sluis. De gemeente Almere gaat hiervoor voorzieningen aanbrengen zodat zij via land, langs de sluis, toch op de Leeghwaterplas kunnen komen.

Alternatieve route
De overige vaartuigen kunnen gebruik maken van de alternatieve route die met borden worden aangeven. Deze route gaat via de Leeghwaterplas, Waterwijk, Markerkant en Kruidenwijk naar het Beatrixpark. Deze route gaat vooralsnog op 20 april open, maar dit kan iets later zijn, omdat de gemeente nog baggerwerkzaamheden moet uitvoeren. De Hoge Vaart is bereikbaar via de Lange Wetering of de Noorderplassen. Ook de route van het Weerwater naar de Leeghwaterplas langs het centrum en Filmwijk is open.

De Leeghwatersluis wordt op dit moment gerenoveerd. Zo zullen de sluisdeuren vervangen worden voor duurzaam kunststof en meer onderhoudsvrij zijn. Het terrein rondom de Leeghwatersluis zal ook worden aangepast. Er komt nieuwe verlichting en er komt een camera-installatie. Ook de steiger zal worden vervangen door gerecycled kunststof en er komen zonnepanelen, die de Leeghwatersluis van energie zal voorzien. Voor meer informatie kunt u ook kijken op https://www.almere.nl/wonen/beheer-en-onderhoud/water/renovatie-leeghwatersluis/

%d bloggers liken dit: