Wijziging papier- en textielinzameling

Vanaf maandag 3 februari 2020 verandert in Almere de inzameling voor papier, karton en textiel. Vanaf dat moment moet u uw papier & karton aanbieden in een papierbak. Deze wordt één keer per vier weken geleegd. Nu is dat één keer per twee weken. Voor Waterwijk blijft maandag de ophaaldag voor papier & karton.

Woont u in een laagbouwwoning? Dan krijgt u eerdaags een brief met meer informatie.

Als u in een hoogbouwwoning woont, dan kunt u gebruik maken van de boven- of ondergrondse containers bij u in de buurt, zoals u gewend bent.

Heeft u papierafval van uw bedrijf?

Heeft uw bedrijf papierbakken van gemeente Almere? De gemeente neemt hierover binnenkort contact met u op.

Wanneer wordt uw papierbak geleegd?

Vanaf vrijdag 31 januari worden de afvalkalender en de Almere Afval app bijgewerkt met de (nieuwe) ophaaldagen. Tot 31 januari blijft de kalender van kracht met de oude ophaaldagen.

Waar kan ik mijn papier & karton kwijt?

Het los aanbieden van papier & karton is dan niet meer mogelijk. Papier & karton moet u vanaf dan via de papierbak aanbieden. Heeft u nog géén papierbak?
Dan kunt u deze gratis aanvragen via almere.nl of bellen naar 14 036.

Papier & karton kunt u ook kwijt in de daarvoor bestemde boven- of ondergrondse containers bij u in de buurt. Kijk op de sociale kaart van Waterwijk voor de dichtstbijzijnde containers.

Waar kan ik mijn textiel kwijt?

U kunt uw textiel niet meer aanbieden met uw oud papier. Textiel kunt u kwijt in de textielcontainers van diverse charitatieve instellingen, bijvoorbeeld het Leger des Heils. Deze staan op het Botplein (A.H.) & Eemplein (Jumbo), bij het Upcyclecentrum in Almere Haven of op de recyclingperrons in Almere Buiten en Almere Poort.

Waarom is deze wijziging?

Het aanbod van papier & karton is dusdanig teruggelopen, waardoor de inzamelfrequentie kan worden teruggebracht naar één keer per vier weken.

Almere Afval app

De Almere Afval app beschikt over een kalender voor het ophalen van uw afval. Download de app en meld u in de app aan. In de app kunt u aangeven dat u een herinnering op uw mobiele telefoon wilt ontvangen. In de herinnering staat wanneer en welke bak geleegd wordt in uw wijk. Zo vergeet u nooit meer welke bak u aan de straat mag zetten. Gebruikt u de app al? Ververs dan uw gegevens voor de kalender van 2020 in de app. Via het menu ‘Instellingen’ door op ‘Controleren’ te klikken. Herhaal dit op 31 januari voor de nieuwe papierinzameling.

Afvalkalender printen

U kunt een afvalkalender voor het jaar 2020 printen via deze link. Dat kan vanaf 31 januari. Heeft u geen printer? Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen met de gemeente via het telefoonnummer 14 036 of via almere.nl/contactformulier. U krijgt de afvalkalender voor uw adres dan thuisgestuurd.

Vragen?

Wilt u meer weten over het scheiden en inzamelen van afval? Gebruik dan het linker menu voor meer informatie. Bellen kan ook naar 14 036 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur) of mail ons via almere.nl/contactformulier.

%d bloggers liken dit: