Workshops Cr’Oud (Creatief Oud)

De kunstenaarsgroep Cr’Oud zal tussen februari en november, met uitzondering van de maanden juli en augustus, weer enkele workshops geven. Zo is er een workshop “Collage maken”, “Spelen met taal”, “Droedelen” en “Portret tekenen”. Dit allemaal onder begeleiding van professionals van de kunstenaarsgroep. De workshops zullen iedere laatste donderdag, tussen 14:00 & 16:00 plaatsvinden en worden gehouden in Het Huis van de Waterwijk. Voor de diverse cursussen kunt u zich aanmelden via huisvandewaterwijk@kpnmail.nl of via (036) 202 20 45

Workshop collage maken op donderdag 22 februari en donderdag 28 juni 2018.

Een collage is een schilderij dat is opgebouwd uit allerlei opgeplakte materialen op in dit geval een schilders-doekje. Je kunt bij voorbeeld foto’s of knipsels uit kranten of tijdschriften gebruiken en je kunt er textiel of andere (kleine) restmaterialen aan toevoegen. Je hebt de vrije keus voor het maken van een collage van een herkenbaar onderwerp of kleur-associaties dan wel een werk in zwart/wit-tinten. Zij zorgen voor het materiaal, daarvoor vragen zij wel een bijdrage van € 2,50.

Spelen met taal op donderdag 29 maart en donderdag 27 september 2018

In deze workshop worden ervaringen, beelden of gevoelens op een speelse manier omgezet in taal. Zo wordt er een ‘dwarrelwoord’ gekozen (je schrijft de letters van het woord van boven naar beneden) en om die letters maak je een zin zodat er een gedicht of een klein verhaaltje ontstaat. Ook zul je  kunnen kiezen uit een aantal foto’s waarop van alles te zien is. Dan maak je een verhaaltje van wat je denkt dat er gebeurt op die foto. En tot slot, als er genoeg tijd is, kan je ook nog een tekening maken bij wat je gemaakt hebt. Er wordt gezorgd voor het materiaal, daarvoor is er wel een eigen bijdrage van € 2,50.

Droedelen op donderdag 26 april en donderdag 25 oktober 2018

Droedelen is zo’n beetje tekenen zonder vooropgezet doel terwijl je gedachten elders zijn of afdwalen. De meeste tekeningen bestaan uit cirkels, vierkantjes, streepjes, pijltjes, oortjes of oogjes enzovoort. Je kunt er ook voor kiezen om een foto ‘na te tekenen’ met kleurpotloden of met een fine-liner.  Er zijn voorbeelden aanwezig. Voor het materiaal wordt gezorgd. De bijdrage hiervan is € 2,50.

Portret tekenen op donderdag 31 mei en donderdag 29 november 2018

Tot slot is er nog een workshop portrettekenen. Lijkt het je leuk om eens wat meer over portret tekenen te ontdekken? We bieden je graag de gelegenheid om met houtskool een portret te maken aan de hand van een foto of een plaatje dat je zelf meeneemt of dat je kiest uit het aanwezige materiaal. Er wordt voor de rest gezorgd en de eigen    bijdrage is € 2,50. Kijk voor een impressie op http://www.lindahofker.nl

%d bloggers liken dit: