Wijkteam Waterwijk/ Verzetswijk

Heeft u vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg of vrijwilligerswerk? Het wijkteam Almere Waterwijk-Verzetswijk staat voor u klaar. Het wijkteam werkt in de wijk. U komt de wijkwerkers tegen op straat of bij de wijkactiviteiten. Daarnaast houdt het wijkteam ook op verschillende momenten inloopspreekuur.

Inloopspreekuren:

Dinsdag
9.00 – 11.00 uur
Huis van de Waterwijk
Slufterplantsoen 10

Vrijdag
9.00 – 11.00 uur
Gezondheidscentrum Waterwijk
Botplein 4
 

Wijkteam Waterwijk/ Verzetswijk:

  • Annelies Rietkerk
  • Bea van der Kraats
  • Diana Visser
  • Gabriel Fintelman
  • Ingrid Bronkhorst
  • Sanne van der Velde
  • Thomas Verdaasdonk

Samen doen: kom langs op het administratief spreekuur

Het administratief spreekuur is er voor u als bewoner. Wij helpen u graag met het uitleggen van brieven, invullen van formulieren of om iets op te zoeken op internet, uitleg over Mijn Overheid of inschrijven op Woningnet Almere. Tijdens het administratief spreekuur kunt u ook terecht met uw financiële vragen of zorgen.

Lokaties inloopspreekuren
Dinsdag: Huis van de Waterwijk
Slufterplantsoen 10
1316 KX Almere
Tijd: 09:00 – 11:00 uur

Donderdag: Gezondheidscentrum Waterwijk
Botplein 4
1317 SL Almere
Tijd: 09:00 – 11:00 uur

Er kan kosteloos gebruik worden gemaakt van het administratief spreekuur.

Administratief spreekuur

Dinsdag
Tijd: 09.00 – 11.00 uur
Locatie: het Huis van Waterwijk (Slufterplantsoen 10)

Scheidingsspreekuur

Bij scheiden komt veel kijken. Heeft u vragen op juridisch, praktisch, emotioneel of opvoedkundig gebied? Kom dan langs op het scheidingsspreekuur. Tijdens het spreekuur zijn een advocaat en een maatschappelijk werker aanwezig voor uw vragen. Het spreekuur is bedoeld voor bewoners van Danswijk, Filmwijk, Parkwijk, Tussen de Vaarten, Verzetswijk en Waterwijk.

Maandag
Tijd: 9.00 – 09.30 uur
Locatie: Gezondheidscentrum Parkwijk (Watercipresstraat 1)

Wat kan ik verwachten van het wijkteam?

Het wijkteam bestaat uit professionals, onder andere op het gebied van thuiszorg, opbouwwerk en maatschappelijk werk. Een van de professionals van het wijkteam bespreekt samen met u uw vraag en uw situatie. Dat kan bij u thuis of ergens anders als u dat prettig vindt. Samen met u zoekt de professional naar praktische oplossingen die bij u passen. Vaak kunt u zelf met wat hulp van buren, vrienden of vrijwilligers heel veel oplossen. En is er aanvullende professionele ondersteu­ning nodig, dan regelt de professional de aanvraag met u. Zo krijgen we samen meer voor elkaar.

Wij zoeken naar praktische oplossingen. Dichtbij, in de wijk, samen met u.

Het wijkteam helpt niet alleen mensen één ­op ­één met hun vragen, zij doen ook van alles om de hele wijk socialer en actiever te maken. Bijvoorbeeld door activi­teiten in de wijk te ondersteunen en ideeën van buurtbewoners verder te brengen.

http://wijkteams.almere.nl